Bitonic Review

Crypto kopen en verkopen met Bitonic

Bitonic was er al vroeg bij op de cryptomarkt. Sinds 2012 is dit het platform om op een snelle en veilige manier te handelen in Bitcoin. Je kan hier heel makkelijk met iDeal cryptvaluta kopen. Bitonic levert alle Bitcoins uit eigen voorraad en zodra je ze koopt, worden ze meteen gereserveer tegen de opgegeven prijs. Er zijn bij Bitonic geen verborgen kosten, handelen is zonder koersrisico en je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Als eerste Nederlandse bedrijf dat zich actief bezig houdt met de handel in cryptomunten, is ook Bitonic opgenomen in het register van De Nederlandsche Bank en voldoet daarmee aan de Nederlandse regelgeving. Dankzij deze controle kan jij op een veilige manier handelen.


Wat kun je lezen in dit artikel

Bitonic Site

Bitcoin kopen via Bitonic

In tegenstelling tot veel andere platformen, word je bij Bitonic niet meteen overladen met allerhande koersen in beeld. De website is strak en overzichtelijk en daardoor heel erg klantvriendelijk. Je kan meteen berekenen hoeveel Bitcoin je voor je Euro’s krijgt en je kan deze zonder veel gedoe ook gewoon aanschaffen met iDeal. Dat de klant voorop staat bij Bitonic, merk je ook meteen, want in tegenstelling tot veel andere brokers, krijg je hier meteen de contactgegevens te zien. Sinds 2012 heeft Bitonic al meer dan 425.000 Bitcoins verkocht en op 24 uur worden er ongeveer 52 Bitcoins verhandeld. De missie van Bitonic is dan ook “Bitcoin voor iedereen”.

BitonicPagePic1

BL3P | Handelen in cryptomunten

Voor de meeste mensen is handelen in alleen maar Bitcoin al lang niet meer voldoende. Of je nou ervaring hebt of niet. Het is veel leuker om met alle legoblokjes te spelen, dan alleen met de standaard blokjes. Bitonic heeft daarom een Europees handelsplatform waar beginnende en professionele handelaren meteen aan de slag kunnen. Iedereen met een SEPA-bankrekening kan via bunq terecht op BL3P.

Op dit platform worden de hoogste standaarden gegarandeerd. Ze passen de nieuwste ontwikkelingen toe wanneer het aankomt op veiligheid, snelheid, software en hardware. Jij hoeft je dus nooit zorgen te maken dat jouw crypto niet veilig is. Robuuste eenvoud en gemak, zijn de speerpunten van Bitonic. Sterke bankrelaties, gecombineerd met de hoogste veiligheidsnormen garanderen een goede en betrouwbare verwerking van euro-transacties.

Bij Bitonic kan je dus alleen Bitcoin kopen en verkopen en op BL3P kan je handelen in andere cryptovaluta.

Bitonic Academie

Wanneer je nieuw bent in de wereld van cryptovaluta, dan kan dat best wel eng zijn. Onbekend maakt immers onbemind. De Bitonic Academie is er om de kennis en ervaring van Bitonic te delen met particulieren, zelfstandigen, organisaties en zelfs overheidsdiensten. Mede dankzij de jarenlange ervaring, bijna vanaf het begin van Bitcoin, heeft Bitonic ervaring op het gebied van regelgeving, fraude, opsporing en de bedrijvigheid achter Bitcoin. Het is dan ook niet voor niks dat ze samenwerken en advies geven aan grote universiteiten, maar ook aan politie en justitie.

Je kan trainingen en cursussen doen, presentaties en workshops volgen, je krijgt strategisch en technisch advies, je krijgt geleerd hoe je onderzoek doet op een strategische en technische manier en er is een specifieke opleiding, die interessant is voor onder meer technische studenten.

De onderwerpen die behandeld worden, lopen behoorlijk uiteen.

  • De technische kant van Bitcoin
  • Anonimiteit
  • Fraude
  • Beveiliging
  • Regelgeving
  • Opsporing
  • Acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel
  • Beleggen met Bitcoin
  • Bitcoin-techniek en geavanceerde toepassingen
  • Technische ontwikkelingen.

Als leek kan het heel interessant zijn om hier naar te kijken. Je leert heel snel, heel veel over cryptovaluta en de technische kant wordt op meerdere manieren uitgelegd.

Hoe bepaalt Bitonic de prijzen?

Bitonic is transparant en dat is heel prettig wanneer het om geld gaat. Ze hebben een eigen koers en die wordt bepaald aan de hand van de koers op internationale markten en vraag en aanbod. De marge is afhankelijk van de vraag en het aanbod en dus variabel. Koopt Bitonic veel Bitcoin, dan wordt dit meestal ook doorberekend naar de klant en dus is er een lagere verkoopprijs mogelijk.

De prijzen die je ziet zijn duidelijk. Alles zit er bij inbegrepen. Let op! Want zodra u de transactie start, is de prijs ook bindend. Dat is vooral heel erg fijn en voordelig bij grotere hoeveelheden.

BL3P heeft een vaste fee van 0,25 procent en wordt snel opgenomen in de EUR en BTC.

Markt en limietorders en stop loss order

Een marktorder is een transactie die bedoeld is om zo snel mogelijk tegen de huidige of marktprijs uitgevoerd te worden.

Bij een limietorder bepaal je wat de minimale of maximale prijs is waartegen je wilt kopen f verkopen.

Wil jij automatisch kopen of verkopen wanneer een koers een bepaald niveau bereikt? Dan geef je een stop-loss order. Je kan op deze manier altijd je verlies beperken, je hoeft niet zelf de koers de hele tijd in de gaten te houden en je beschermt je positie.

Bitonic koers

Bitonic heeft ook geen koersgrafiek. Dit om een overzichtelijk en betrouwbaar koopproces te kunnen aanbieden. De site is clean, met een duidelijke focus op de kerntaken. Ze geven wel advies over betrouwbare bronnen voor het vinden van de koersen en nieuws omtrent cryptovaluta.

Gebruikerservaringen

Over het algemeen zijn gebruikers zeer te spreken over Bitonic. Bitcoin kopen via bitonicWaar je van andere brokers en exchanges vaak vooral klachten vindt, omdat mensen nou eenmaal graag klagen en ook dan pas iets online gaan zetten, is dat bij Bitonic allerminst het geval. Onder gebruikers staat deze broker dan ook bekend als zeer betrouwbaar en stabiel. Gebruikers zijn vooral te spreken over de snelheid waarmee transacties uitgevoerd worden. Dankzij de eigen voorraad Bitcoin, gaat dit sneller dan bij de meeste andere platforms. Een andere veel gehoorde klacht is dat de klantenservice niet altijd even goed bereikbaar is. Dat is vooral in drukke tijden het geval, en wanneer je geduld hebt, dan heb je ook daar niet veel over te klagen.

Wanneer je zelf op zoek gaat naar gebruikerservaringen, wat altijd aan te raden is, dan is het handig als je in je achterhoofd  houdt dat mensen vooral een review plaatsen wanneer ze een slechte ervaring hebt. Bitonic is actief in heel Europa en de reputatie van dit bedrijf is boven gemiddeld goed te noemen.

Veelgestelde Vragen

Bitonic bestaat al sinds 2012 en heeft sinds die tijd meer dan 300.000 Bitcoins verhandeld. Het is een Nederlands bedrijf en zij voeren een volledig transparante dienstverlening. De klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar via meerdere kanalen zoals telefoon, e-mail en social media. Bitonic staat ook geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Je kan er dus met een gerust hart vanuit gaan dat Bitonic een betrouwbare broker is waar jij veilig jouw Bitcoin kan kopen en verkopen.

Heeft Bitonic een wallet?

Bitonic heeft geen built-in-wallet. Je hoeft dus ook geen account aan te maken bij Bitonic. Het voordeel is dat de transacties veel sneller verlopen en je bepaalt helemaal zelf waar jij jouw Bitcoin bewaart. Dit kan op een offline wallet, een aparte online Bitcoin wallet of bij een andere exchange of broker in een wallet. De eerste keer dat je Bitcoin koopt, is er een cooldown periode. Een medewerker controleert dan de transactie. Na de eerste keer staat de crypto wel meteen op je externe wallet.

Waarom is soms een handmatige goedkeuring voor een transactie nodig?

Bitcoin trekt criminelen aan en daardoor is Bitonic genoodzaakt om in sommige gevallen een medewerker de gegevens te laten controleren. Dit om te voorkomen dat er misbruik van het systeem wordt gemaakt.

Wanneer er twijfels zijn over de legitimiteit van een transactie, dan worden transacties niet meteen verzonden en kan er een extra verificatie nodig zijn. Het aantal bitcoins dat je hebt opgegeven, wordt wel meteen gereserveerd. Er zijn op die manier geen zorgen nodig over de koers.

Wanneer komen mijn bestelde bitcoins aan in mijn wallet?

Om te beginnen wordt bij je eerste aankoop je rekeningnummer geverifieerd door 1 cent naar Bitonic over te maken. Nadat de overboeking is binnen gekomen, verifieert Bitonic je rekeningnummer. In de meeste gevallen gaat dit maar op een paar uur, voor een enkeling duurt dat langer. Dat is wanneer je een Belgische klant bent of bij de Rabobank.

Bij je eerste aankoop is er ook nog een cooldown-periode van tussen de 2 en 8 uur. Je bitcoin worden meteen voor je gereserveerd tegen de koers die er is tijdens de betaling. Hoe drukker het is, hoe langer je moet wachten tot je Bitcoin in je wallet aankomen. In enkele gevallen is er een extra verificatie nodig of aanvullende informatie.

Waarom moet ik mijn mobiele telefoonnummer geven?

Bij de verificatie van je rekeningnummer wordt er een verificatiecode naar je mobiele telefoon gestuurd. Dit is verplicht volgens het “Know Your Customer”-beleid. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wat wilt Bitonic weten van jou?

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) stelt Bitonic verplicht om verschillende gegevens te vragen. Zo wordt er om je persoonsgegevens gevraagd om je identiteit vast te kunnen stellen en te kunnen controleren. Ook is het bedrijf verplicht om jou te vragen welk bedrag jij verwacht aan virtuele data om te wisselen bij Bitonic.

Wat wilt Bitonic weten bij een incidentele transactie?

Ook dan wordt jouw identiteit gecontroleerd. Dit heeft niet alleen te maken met Nederlandse wetgeving, maar ook met de internationale regeltjes. Iedereen die gebruik wilt maken van Bitonic wordt geïdentificeerd. Dit zodat Bitonic, voor jou, aan de veilige kant van de streep staat.